Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

100γρ. τραγανές μπουκιές βρώμης (γνωστή και ως “granola” στους πιο ενημερωμένους), περιέχουν 25γρ. ζάχαρη. Η φωτογραφία που βλέπετε στο πάνω μέρος της σελίδας, είναι τα 100γρ. granola, και από δίπλα, αυτά τα 2 κουτάλια της σούπας είναι η ζάχαρη που περιέχει. Τρομακτικό;

Είναι η χειρότερη επιλογή;

Αν η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία είναι τα 50γρ. προϊόντος, τότε, συγχαρητήρια, φάγατε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη! Όντως, είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε…

Το χειρότερο όμως, δεν είναι αυτό. Για να γίνουν αυτές οι τραγανές νιφάδες, η βρώμη ανακατεύεται με ζάχαρη και νερό και ψήνεται στους 180 βαθμούς εως και 30 λεπτά. Αν υπήρχε οποιαδήποτε διατροφική αξία που θα μπορούσατε να πάρετε, μόλις εξαφανίστηκε (και μην αρχίσουμε τα “granola με μέλι” κλπ…).

Τρώω υγιεινά αλλά δεν χάνω κιλά

Μην απορείτε μετά, τί πάει στραβά στην δίαιτα σας παρά το γεγονός ότι βάλατε τα “δημητριακά” στο πρωϊνό σας…
Αν κάποιος σας πρότεινε σε κάθε πρωϊνό να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ή και δύο), θα του λέγατε είτε ότι είναι τρελός είτε να… την φάει ο ίδιος.

Μα είναι σε προσφορά!

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, πριν βάλετε το προϊόν που επιλέξατε στο καλάθι σας, όποιο και να είναι αυτό, αφιερώστε εκείνα τα 3 περίπου δευτερόλεπτα που απαιτούνται για να βρείτε την διατροφική ετικέτα στην συσκευασία, και να κάνετε την αντιστοιχία σε κουτάλια της σούπας με ζάχαρη (αν περιέχει). Μην δελεάζεστε από το ποσοστό έκπτωσης στην τιμή, ή από την επιπλέον συσκευασία δώρο που σας δίνει. Αντίθετα, είναι ένα καμπανάκι για να προσέξετε περισσότερο!
(1 κουτάλι της σούπας = 12,5γρ. ζάχαρη)
Το σίγουρο είναι ότι θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για πολλά πράγματα που ψωνίζατε ως τώρα.

(έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον!)

Author s perdios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *