Το καλύτερο πρωϊνό, είναι αυτό που ξυπνάς και χαίρεσαι μόνο που το βλέπεις.

Ο κάθε ένας μας, έχει στο μυαλό του διαφορετική εικόνα για το καλύτερο πρωϊνό. Άλλος θα φανταστεί μια πανέμορφη τοποθεσία, άλλος θα φανταστεί έναν γεμάτο μπουφέ για να επιλέξει ότι θέλει, άλλος θα φανταστεί ότι το μοιράζεται με το αγαπημένο του πρόσωπο.

Η ουσία είναι ότι το πρωϊνό γεύμα, όπως και κάθε άλλο γεύμα, έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: να μας καλύψει μια βιολογική ανάγκη.

Για να γίνει σωστά και να πετύχουμε όντως την ευεξία, την υγεία και την μακροζωία που θέλουμε, χρειάζεται να τηρήσουμε τρεις αρχές.

Οι τρεις αρχές του πρωϊνού

Για κάνετε τα πράγματα πιο απλά στην επιλογή ενός διατροφικού και σωστού πρωϊνού, θα πρέπει να τηρήσετε τρεις απλές αρχές. Είναι εύκολο, άμεσο και θα δείτε αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα.

Ένα μήλο, μια μπανάνα και 7 αμύγδαλα είναι πιο οικονομικά από μια ζαμπονοκασερόπιτα ή δύο κουλούρια. Αν αφιερώσετε ελάχιστο χρόνο παραπάνω στο να σκεφτείτε από πριν τί θα αγοράσετε, θα δείτε ότι στο τέλος του μήνα θα σας μένουν περισσότερα χρήματα.

Για να ετοιμάσετε ένα σωστό πρωϊνό, δε χρειάζεται να περνάτε ώρες στην κουζίνα. Μπορείτε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να προγραμματίσετε τί θέλετε για όλη την εβδομάδα, να το ετοιμάσετε και να μην έγχετε το άγχος κάθε πρωί.

Τα προϊόντα ζύμης μπορεί να είναι πολλές φορές η εύκολη λύση, να έχουν μια πιο δελεαστική εμφάνιση, αλλά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε σύντομα να χρειαστούμε επανάληψη. Επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα για το πρωϊνό μας θα μας δώσει όλη την θρεπτική αξία που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει η ημέρα μας δυνατά!

Δώστε σημασία στο πρωϊνό σας.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, αναζητήστε ιδέες στο διαδίκτυο και πειραματιστείτε με ότι έχετε στην κουζίνα σας! Δε θα χρειαστείτε πάνω από 10 λεπτά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δώσει το κίνητρο να ασχολείστε περισσότερο με τη διατροφή σας!

Τηρώντας αυτές τις τρεις αρχές, έχουμε καταφέρει να σας δίνουμε τον καλύτερο λόγο για να ξυπνάτε κάθε μέρα, μέσα από τα προϊόντα μας. Φροντίζουμε να απορροφήσετε την διατροφική αξία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας, χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο ούτε για την αγορά, ούτε για την προετοιμασία αλλά ούτε και για την κατανάλωση του πρωϊνού σας.

Το πρωϊνό γεύμα είναι μια από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις του οργανισμού που δεν της δίνουμε την σημασία που πρέπει. Για πολλούς, είναι μόνο ένα ρόφημα (καφές, χυμός ή κάτι άλλο), ή απλά ένα ποτήρι νερό. Υπάρχουν και οι ακραίες καταστάσεις που ακολουθούν αρκετοί στα πλαίσια της ευεξίας, όπως για 12 εως 16 ώρες μετά από το τελευταίο μας νυχτερινό γεύμα δεν πρέπει να καταναλωθεί τίποτα, άσχετα με το αν υπάρχει μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα μπροστά μας. Το πιο βέβαιο είναι ότι στη διάρκεια του ύπνου (σχεδόν 8 ώρες από το τελευταίο νυχτερινό γεύμα), δεν έχουμε καταναλώσει κάτι και ξυπνάμε νηστικοί.

Φροντίστε τον εαυτό σας, για να σας φροντίσει κι αυτός με τη σειρά του!

Αν θέλετε ένα πρωϊνό που δε σας κοστίζει μια περιουσία, είναι θρεπτικό, και δε χρειάζεται χρόνο να το ετοιμάσετε, σας το έχουμε έτοιμο.